Coachingslessen ZwangerFit

zwangere buik met wekker erop geschilderd

zwangere buik met wekker erop geschilderdVanaf donderdagavond 22 februari starten er weer nieuwe coachingslessen ZwangerFit.  Deze keer worden de coachingslessen gegeven bij Kyria Moves in De Meern. Vijf lessen van een uurtje waarin je je lichaam extra goed leert kennen en informatie krijgt over de bevalling en de periode erna. Bij een opvolgende zwangerschap kun je ook kiezen om 2 onderwerpen naar keuze op te frissen. De onderwerpen uit de coachingslessen:

  • Het bekken en de bekkenbodem
  • Start van de bevalling en ontsluiting
  • Ademhaling, persen en geboorte
  • Kraambed, herstel en bewegen na de bevalling
  • Partnerles

ZwangerFit wordt gegeven door Judith Den Hartog.  Meer informatie over de cursus vind je op haar website: www.zwangerfitleidscherijn.nl

Buikdans 10Daagse

Bij buikdansen denk je meteen aan bewegen. Ronde soepele bewegingen, scherpe accenten, snelle shimmies. Maar buikdansen is meer dan bewegen!

Wat dan bijvoorbeeld? Nou ja, hoe buikdansen ontstaan is, wat voor kostuums er bij horen, de muziek waarop we dansen. Dat soort dingen! Het is ontzettend leuk om wat van dat soort dingetjes te weten omdat het buikdansen nog leuker maakt.

Daarom heb ik de Buikdans 10Daagse bedacht. Deelnemers krijgen vanaf 6 januari 2018 tien dagen lang een mailtje met daarin een buikdans weetje. De ene keer over je houding, de andere keer over een attribuut. De filmpjes duren ongeveer drie minuten. Wil je daarna meer? Elk filmpje eindigt met een vraag of een opdracht. In de bijbehorende Facebook groep kan je je enthousiasme delen, je antwoord posten of de extra links en filmpjes bekijken die ik daar in zet. Je kan helemaal zelf bepalen hoeveel tijd en energie je er in stopt.

Het maakt niet uit of je niks weet van buikdansen, of dat je al heel lang buikdanst. Er zit voor iedereen wat tussen. Met een paar minuten per dag begin je geïnspireerd en energiek aan het nieuwe jaar.

Inschrijven kan door op deze link te klikken. Tot snel!

 

Kyria Moves aanwezig op Uitmarkt Vleuterweide

Op zaterdag 3 september en zondag 4 september is het weer Uitmark in winkelcentrum Vleuterweide. Kyria Moves is aanwezig met een kraam, we geven een aantal buikdans demonstraties en we hebben een wedstrijd waarmee je een gratis buikdans les kunt winnen!

 

We zijn aanwezig met een kraam op zaterdag tussen 10.00-17.00 en op zondag tussen 12.00-17.00.  Op zaterdag geven we om 15.00 een demonstratie op het sportpodium, en op zondag om 13.00.

Kom jij ook? De uitmarkt is in Winkelcentrum Vleuterweide op het Burchtplein. Op deze dag presenteren verschillende culturele en sportieve organisaties zich op een gezellige Uitmarkt. Voor de kinderen zijn er activiteiten, er zijn demonstraties en er is een straat waar eten en drinken centraal staan. Meer informatie is te vinden op vleuterweide.nl.

 

Foto: Leoniek van der Vliet

Beginners lessen buikdans, juli en augustus 2017

Vier lessen waarin je kennis maakt met buikdansen! Voor beginners zonder enige ervaring en voor gevorderde danseressen die de basis bewegingen grondig willen doornemen. Ben je gestopt en wil je weer  beginnen? Deze les is perfect om op een vrijblijvende manier te starten.

 Wanneer: op 10 & 24 juli, en 6 en 21 augustus. Van 20.00-21.00

Waar: Dans studio Kyria Moves, Van Zuylenstraat 44, De Meern

Kosten: 12 euro voor een losse les, of 40 euro voor alle vier de lessen

 Geef je op door een mail te sturen naar info@kyriamoves.nl. Ook als je interesse hebt maar nog niet weet of/wanneer je mee wilt doen kun je een mail sturen! Dan krijg je bericht wanneer een les vol is en wanneer er nog plekken beschikbaar zijn vlak voor de les.

 

Zomerworkshops buikdans

Maandag 17 juli, 20.00-22.00: Inspiratie workshop buikdans muziek

Altijd op zoek naar nieuwe muziek? In deze workshop deel ik mijn favoriete plekken om inspiratie op te doen, tips om vertalingen van teksten te vinden of te achterhalen hoe een nummer heet. We dansen op  een aantal muziektypes zodat je leert om verschillende soorten muziek te herkennen. Je krijgt een hand-out mee met alle nieuwe muziek en artiesten die ik in de afgelopen maanden ontdekt heb zodat je meteen nieuwe muziek hebt om op te dansen!

Maandag 31 juli, 20.00-22.00:  Workshop buikdans techniek: Flutter en Roll

Bewegingen met je buik zien er prachtig uit, maar hoe maak je je die bewegingen eigen? In deze workshop werken we aan belly rolls, undulations en belly flutters. We gaan dieper in op de anatomie van de beweging en het activeren van de bekkenbodem, iliopsoas en middenrif.

Maandag 14 augustus, 20.00-22.00: Workshop buikdans flow: Lekker in je lijf

Verhoog je lichaamsbewustzijn met een uitgebreide warming-up, een buikdans flow waarbij bewegingen aaneengeregen worden tot eenvoudige combinaties (geen choreografie) en een ontspannen cooling-down waarbij we de spiergroepen rekken die bij het buikdansen extra aandacht verdienen.

Maandag 28 augustus, 20.00-22.00: Workshop dansen met vinger cimbaaltjes

Maak kennis met hét instrument van de buikdanseres: vinger cimbaaltjes! Ze worden ook zils of sagat genoemd. Welke soorten zijn er, hoe speel je op je vinger cimbaaltjes en kun je vloeiend blijven bewegen? We verkennen een aantal basis ritmes en oefenen het bewegen en tegelijkertijd spelen. Neem je eigen cimbaaltjes mee als je ze hebt, er zijn ook wat setjes te leen.

Deelnemen kan voor 20 euro per workshop bij vooraf inschrijven. Aan de deur kost de workshop 22,50. Geef je op door een mail te sturen naar info@kyriamoves.nl

Over Kyria

Kyria is sinds 2006 buikdanseres en is beschikbaar voor lessen, workshops en optredens. Ze volgt regelmatig workshops en danslessen om bij te blijven leren. Deze kennis overbrengen en doorgeven is haar passie! Meer informatie is te vinden op www.buikdansereskyria.com